Bra saker att tänka på när du sätter upp en friskvårdstävling på jobbet

I vår friskvårdsapp kan ni sätta upp flera olika typer av utmaningar och skräddarsy efter era önskemål och behov. Nedan går vi igenom våra bästa tips för att skapa en utmaning som ger energi, rörelse och teamkänsla! 

Hur länge ska en friskvårdsutmaning vara?

Vår rekommendation är att en utmaning varar i max 4 till 6 veckor. Engagemanget och arbetet för er att hålla engagemanget uppe längre än 6 veckor brukar kräva mycket arbete. Kortare och fler utmaningar är nyckeln. Det blir mer variation, vilket i sin tur ökar engagemanget i era utmaningar.

Vad kan man välja för olika utmaningar?

I uppsättningen av en utmaning kan ni välja att resultatet som visas baseras på poäng, minuter eller steg.

Poäng

Alla registrerade aktiviteter ger poäng och passar till de utmaningar som ni vill att alla aktiviteter ska räknas med i.

Minuter 

I detta val räknas endast de aktiviteter som registreras i minuter. Vilket kan vara roligt ibland om ni vill sätt ett minut-mål.

Steg 

I detta val räknas endast rena steg. Vilket innebär Automatisk stegräknare eller aktiviteten Steg. Perfekt val om ni vill göra en Stegutmaning.

Mål eller inte, och vad är ett hälsosamt mål? 

I uppsättningen av en utmaning kan ni välja att ange ett mål som medarbetarna och teamen ska försöka uppnå. Att sätta mål skapar en annan upplevelse i appen där varje medarbetare och team kan följa en progressbar istället för endast summerade poäng/steg/minuter i en lista. Målet baserar ni på följande sätt: Antal (poäng/steg/min) x antal dagar som utmaningen är igång. Tänk på att det är bättre att sätta ett lägre mål än ett högt mål, så att de som inte har motionsvanan inne har möjlighet att nå det också.

Tips på hur en kan tänka...

Poängmål: 30 till 60 poäng per dag. 60 poäng motsvarar intill 10 000 steg per dag, eller 60 min rörelse.

Minutermål: 30- 60 min per dag.

Stegmål: 5 000 till 10 000 steg per dag.