Så aktiverar du din personal till mer motion

Fysisk aktivitet är bevisat att det ökar produktiviteten på jobbet, minskar sjuknärvaron och skapar mer engagerade medarbetare. Ta del av enkla tips på hur du kan uppmana dina anställda till motion!

Motion har många positiva effekter på kroppen, vi blir inte bara starkare och friskare av fysisk aktivitet utan det är även bevisat att vi presterar bättre på jobbet av en aktiv vardag. Enligt studier visar daglig motion på ökad produktivitet på jobbet, minskad sjukfrånvaro och mer engagerade medarbetare. Så hur kan du som chef/ledare uppmana dina medarbetare till mer motion och aktivitet både under och efter arbetstid, under årets alla månader? Här kommer några tips!

Så uppmanar du dina medarbetare till motion!

Friskvårdsbidrag

Det enklaste sättet att uppmana dina anställda till hälsa och välmående är att ge dem en summa per år att använda till friskvårdsaktiviteter. Detta uppmuntrar medarbetare till att röra på sig och använda bidraget till vad de själva tycker är kul!

Friskvårdstimme

Erbjud dina anställda arbetstid till att träna - Detta visar inte bara på att du som arbetsgivare är mån om dina anställdas hälsa utan det signalerar även att du litar på deras förmåga att göra sitt jobb trots att arbetstid går till träning.

Steg och aktivitetstävlingar

Effektivt för arbetsplatser som vill aktivera hela arbetsplatsen på ett enkelt och roligt sätt! Denna typ av aktivitet passar för alla organisationer oavsett ålder eller tidigare träningserfarenhet. Hör gärna av er till oss. Vi erbjuder steg och aktivitetstävlingar i vår app!

Gemensamma träningspass

Planera in gemensamma träningspass på kontoret. Avsätt arbetstid till en löprunda på lunchen tillsammans, ett digitalt träningspass, eller gå tidigare på eftermiddagen för att köra ett gympass tillsammans. Att träna i grupp är bra för gemenskapen men gruppträning är även effektivt på så sätt att man oftast inte backar ur om någon väntar på en.