FAQ 

Hur många veckor är en tävling?
SVAR: Som standard är friskvårdstävling för företag en till två månader, men det går även att ha en tävling över sex månader eller som vissa fall ett år. vilket är populärt på visa arbetsplatser. Varje organisations tävlingsledare kan enkelt skapa nya tävlingar och egna tävlingar. Det kan båda mäta total träning och motion, eller endast enskilda träningsformer - helt beroende på vad man vill uppmuntra inom företag.

Kan man tävla inom bolaget?
SVAR: Ja. Du tävlar båda mot dig själv och dina tidigare rekord, mot dina lagkamrater inom ditt lag, samt med ditt lag inom ditt företag. Hur många man är i ett lag är upp till er att bestämma, men vi rekommenderar 4-6 personer per lag. Roligast blir det ofta om man tävlar mellan olika avdelningar.

Behöver man en stegräknare?
SVAR: Syftet med Motiomera är att aktivare alla till bättre träning, och även skapa en roligare arbetsplats. För att göra detta effektivt är det viktigt att även de som inte tränar, utan 'bara' rör på sig varje dag, ser att de faktiskt motionerar! Därför rekommenderar vi starkt att ha fokus på steg man går varje dag, för det är bland det enklaste att motivera alla. Du behöver dock ingen separat stegräknare, utan har du en modern iPhone eller Android telefoner, så har dessa inbyggda stegräknare. På detta sättet behöver du inte ha en separat stegräknare. Alla som inte har det rekommenderar vi starkt att ha en separat stegräknare, antingen en traditionell, eller ett modernt träningsarmband.

Vilka telefoner har inbyggda stegräknare / pedometer?
SVAR: Har du en iPhone 5S eller senare, så har den inbyggd stegräknare. På Androidtelefoner är det lite svårare. Har du en Nexus 5 eller Xperia Z2 eller senare har du dock också stöd för det. Överlag har mobiltelefoner från år 2014 och senare inbyggda stegräknare och pedometrar.

Hur snabb är leveransen av stegräknarna / träningsarmband?
SVAR: Vi har som mål att alltid ha stegräknare eller träningsarmband hos dig samma vecka som du beställer. I samband med beställningen så kommer du få information om när du får dem mer exakt också. Behöver du det till ett visst datum så kontakta oss med den informationen, och vi svarar på om det går att lösa eller inte!

Jag har anmält mitt företag och vill att alla går samma rutt i Sverigejakten. Hur gör vi?
SVAR: I Motiomera är det valfritt för alla att göra sin egen rutt. Men tävlingsledaren kan givetvis föreslå att alla på företaget går samma, och tävlingsledaren kan bestämma vilken. Företagstävlingen fungerar på samma sätt oavsett om ni går olika rutter eller samma. Allas motion summeras också fortlöpande, så ni kommer hela tiden att se hur mycket ni tränat tillsammans. Både i respektive lag och i företaget totalt.

Jag har tidigare använt appen och nu ska mitt företag gå med i företagstävlingen. Hur gör jag då?
SVAR: För att du ska kunna vara med i företagstävlingen så måste chefen / personalansvarige anmäla er. Har det gjorts, får ni en lagkod. Logga in på Motiomera som vanligt och fyll sen i koden under inställningar. Nu är du igång och en del av ditt företag! All tidigare träning behålls och fortsätter räknas in. Om du redan är inloggad men under fel företag. Gå då in i appens inställningar och byr företag, använd då er lagkod som du har fått.

Hur gör jag en tilläggsbeställning?
SVAR: Om ni vill vara flera som är med än vad ni har anmäld, så bara kontakta oss, så löser vi det.

Vi är med i företagstävlingen och har börjat registrera motion redan innan tävlingens start. Vad händer då?
SVAR: Alla kan börja registrera motion så fort de har appen. Varje vecka nollställs alla rankingar, så det spelar ingen roll hur mycket du tränat innan. Dock kommer du behålla din totala poäng om du registrerad träning redan innan, oberoende på när företagets aktivitetstävling börjar.

Jag är tävlingsansvarig och har problem att logga in på administrationssidan. Vad ska jag göra?
SVAR: Administrationssidan når du på admin.motiomera.se. Du fyller där i de inloggningsuppgifter som du har fått på instruktionspappren för tävlingsansvarig.

När måste man senast registrera sina steg innan tävlingens slut?
SVAR: Tävlingar slutar alltid på en söndag, men det är möjligt att rapportera in sina steg under hela måndagen. Däremot kommer det inte synas i översikten i appen om du har registrerat dem på måndagen, då veckovyn nollställs varje måndag.

När får man reda på resultatet från företagstävlingar?
SVAR: Tävlingsledaren hos er kan så fort alla har rapporterad in sin motion få ut siffrorna och se vem som har vunnit. Tävlingsledaren kan också se under tidens gång hur alla ligger till.

Kan man räkna in annat än bara steg / promenader?
SVAR: Ja! Hela systemet bygger på att du ska kunna rapportera vilken motion som helst, vare sig det är steg du har gått, kilometrar du har cyklat eller minuter du har styrketränat. Allt du rapporterar kommer räknas om till poäng, som sedan används för att jämföra med andra.

Hur skiljer sig Motiomera från en vanlig stegtävling?
SVAR: Vi har tagit traditionell stegtävling till en ny nivå. Genom att ha allt i en app och använda smartphones inbyggda stegräknare, så är det mycket smidigare att ha koll på ens motion. Vi har även fokus på all sorts träning - så det spelar ingen roll om du cyklar, springer eller styrketränar. Allt räknas in och gör att du och ditt lag får poäng!