Aktivitetstävling på jobbet - motivera till motion & rörelse!

Vi gör steg- och aktivitetstävlingar enkelt, roligt och motiverande för alla medarbetare på arbetsplatsen. Genom att både kunna tävla individuellt så väl som i lag, gör vi det så roligt och belönande som möjligt för alla. Då all registrering sker i vår app, vare sig på Android eller iPhone, kan deltagarna registrera aktiviteter direkt efter träningspass. Aktivitetstävlingar på jobbet ska vara så smidigt och enkelt som möjligt, för att alla ska tycka det är roligt!

En aktivitetstävling utöver det vanliga

Starta en aktivitets- eller stegtävling med oss. Det perfekta sättet att stärka gemenskap och hälsa på arbetsplatsen! Med vår friskvårdsapp har det aldrig varit enklare och flexiblare att anordna aktivitetstävlingar som möter just er arbetsplats behov. Lägg in ett gemensamt mål, kanske vill ni koppla det till välgörande ändamål . Välj sedan vilka aktiviteter som ska ge poäng. Kanske vill ni ha en mer klassisk stegtävling, eller så kanske ni vill mixa upp det lite med aktivitet kopplade till annat än ren tävling. Så som att källsortera eller ge en kollega oväntat beröm.

Vårt fokus på att tävla både som enskild individ så väl som i lag och inom hela företaget, gör att detta är mer än bara en friskvårdstävling.

WMotion friskvårdsapp
  • Välj vilka aktiviteter ni vill ska räknas med.
  • Steg & minuter omvandlas till poäng.
  • Välj färger i appen.
  • Sätt gemensamt mål
  • Teamchatt - bild & text

Varför aktivitetstävling med oss?


  • Många av våra kunder är redan igång med sin aktivitetstävling 3 dagar efter tecknat avtal.
  • Vi har en automatisk stegräknare vilket gör att tävlingen sker delvis automatiskt, men det går även att samla poäng genom att registrera aktiviteter/träningspass.
  • Det går enkelt att se ranking och hur det går för alla lag. Det finns även en individuell topplista.
  • Tävlingen stärker teamkänsla och individens hälsa på samma gång genom ett väl kombinerat tävlingsupplägg!

Det har hjälpt många på vårt företag att komma ut och röra på sig lite extra. Själv så kom jag igång med träningen igen tack vare detta så resultatet blev 5 kilo lättare. Jag kommer fortsätta med träning och er tjänst!”

- Pernilla Lindgren, Dooria

Vanliga frågor & svar 

om aktivitetstävling för företag: 

Hur registreras aktiviteter i appen?

Registrera enkelt träning och motion direkt i appen eller hämta automatiskt från Google Fit eller Apple Health! Här räknas alla typer av pulshöjande aktiviteter med i aktivitetstävlingen.

Hur redovisas resultat i aktivitetstävlingen?

Se vilket lag som ligger i toppen och följ den individuella topplistan i organisationen. Alla tävlar i olika teams. Teamets poäng räknas på medelvärdet, vilket innebär att teamens poäng är rättvisa fast om antalet teammedlemmar är olika.
Hur presterar kollegorna i det egna teamet och vem ligger i toppen? Följ det och era vanligaste registrerade aktiviteter, peppa varandra och ge beröm i er team-chatt! Aktivitetstävling på jobbet ska vara roligt och peppande!

Hur kan medarbetare sätta individuella mål? 

Varje person kan sätta personliga mål varje vecka, följa sin egen aktivitet och samla på olika motions- och aktivitetspokaler.

Följ upp med en hälsocheck

Möjlighet att följa upp och reflektera kring hälsan på arbetsplatsen med frågor. Direkt i aktivitetstävlings-appen! Många väljer att lägga till en liten hälsocheck i samband med en aktivitetstävling.

Aktivitetstävlingar på jobbet - ett sätt att arbeta med friskvård

Aktivitetstävlingar på jobbet är ett utmärkt sätt att enkelt arbeta med personalhälsa och friskvård. För att uppnå en hållbar, växande och lönsam organisation är friska och hälsosamma medarbetare en viktig byggsten i det långsiktiga arbetet. Vi är mycket stolta över att vara en del av ökad motion och träning på arbetsplatser runtom i Sverige.

Vår friskvårdsapp för företag är utformad för att vara så enkel och rolig som möjligt. Vi gör det smidigt för ditt företag att komma igång med alla möjliga typer av aktivitetstävlingar och stegtävlingar.

Sandra Jönsson, Health Manager & grundare av Wellbefy

Ta steget längre - Wellbefy är mer än bara aktivitetstävlingar!

Vill ni göra något mer långsiktigt än endast en aktivitetstävling? Då ska ni kolla in vårt helhetskoncept. Med oss går det att kombinera kontinuerliga medarbetarundersökningar med överblick över friskvårdssatsningar och dess effekter - frisknärvaron. 

Formulär för offertförfrågan!

Fyll i formulär nedan så återkommer vi till dig med ett offertförslag på vår roliga och motiverande aktivitetstävling för arbetsplatsen!