Aktivitetstävling
på jobbet

Vi gör steg- och aktivitetstävlingar enkelt, roligt och motiverande för alla medarbetare på arbetsplatsen. Genom att både erbjuda teamutmaning och  individuella utmaningar gör vi det så roligt och belönande som möjligt för alla. Då all registrering sker i vår app kan deltagarna registrera aktiviteter direkt efter träningspass. Aktivitetstävlingar på jobbet ska vara så smidigt och enkelt som möjligt, för att alla ska tycka det är roligt!

En aktivitetstävling utöver det vanliga

Starta en aktivitets- eller stegutmaning och få med er hela organisationen.  Med vår hälsoapp har det aldrig varit enklare och flexiblare att anordna aktivitetstävlingar som möter just era medarbetares behov. Lägg in ett gemensamt mål, kanske vill ni koppla det till välgörande ändamål . Välj sedan vilka aktiviteter som ska ge poäng. Kanske vill ni ha en mer klassisk stegtävling, eller så kanske ni vill mixa upp det lite med aktiviteter kopplade till annat än ren tävling. Så som att källsortera eller ge en kollega oväntat beröm. Samtidigt som ni har teamutmaningen får varje medarbetare möjlighet att utveckla sitt eget välmående genom hälsoanalys, målsättning och micro-learning. 

WMotion hälsoapp
 • Börja med en hälsomätning.
 • Sätt upp en hälsostrategi efter resultat. 
 • Varje medarbetare får egen analys, mål & micro-learning.
 • Välj vilka aktiviteter ni vill ska räknas med.
 • Styla appen med era egna bilder och förgkoder.
 • Sätt gemensamt mål
 • Teamchatt - bild & text

Varför aktivitetstävling med oss?

 • Många av våra kunder är redan igång med sin aktivitetstävling 3 dagar efter tecknat avtal.
 • Mer än bara en aktivitetstävling! Ingår alltid hälsomätningar,  individuell analys, målsättning och micro-learning.
 • Vi har en automatisk stegräknare vilket gör att tävlingen sker delvis automatiskt, men det går även att samla poäng genom att registrera aktiviteter/träningspass.
 • Det går enkelt att se ranking och hur det går för alla lag. Det finns även en individuell topplista.
 • Tävlingen stärker teamkänsla och individens hälsa på samma gång genom ett väl kombinerat tävlingsupplägg!

Det har hjälpt många på vårt företag att komma ut och röra på sig lite extra. Själv så kom jag igång med träningen igen tack vare detta så resultatet blev 5 kilo lättare. Jag kommer fortsätta med träning och er tjänst!”

- Pernilla Lindgren, Dooria

Aktivitetstävlingar på jobbet, en  roligare friskvårdssatsning!

Aktivitetstävlingar på jobbet är ett utmärkt sätt att enkelt arbeta med personalhälsa och friskvård. För att uppnå en hållbar, växande och lönsam organisation är friska och hälsosamma medarbetare en viktig byggsten i det långsiktiga arbetet. Vi är mycket stolta över att vara en del av ökad motion och träning på arbetsplatser runtom i Sverige.

Vår hälsoapp för företag är utformad för att vara så enkel och rolig som möjligt. Vi gör det smidigt för ditt företag att komma igång med alla möjliga typer av aktivitetstävlingar och stegtävlingar.

Sandra Jönsson, Health Manager & grundare av Wellbefy

Vanliga frågor och svar

om aktivitetstävling för företag!


Hur registreras aktiviteter i appen?

Det går att koppla appen till Google Fit samt Apple Health. Detta innebär att appen kan hämta aktiviteter från alla devices som går att koppla till dessa två universala appar.

Det går även bra att registrera aktiviteter i appen manuellt. Beroende på aktivitet så ser registreringen  lite olika ut.

Hur redovisas resultat i aktivitetstävlingen?

Se vilket lag som ligger i toppen och följ den individuella topplistan i organisationen. Alla tävlar i olika teams. Teamets poäng räknas på medelvärdet, vilket innebär att teamens poäng är rättvisa fast om antalet teammedlemmar är olika.
Hur presterar kollegorna i det egna teamet och vem ligger i toppen? Följ det och era vanligaste registrerade aktiviteter, peppa varandra och ge beröm i er team-chatt! Aktivitetstävling på jobbet ska vara roligt och peppande!

Hur kan medarbetare sätta individuella mål? 

Varje person kan sätta personliga mål varje vecka, följa sin egen aktivitet och samla på olika motions- och aktivitetspokaler. 

Utöver det kan även medarbetare sätta mål kopplat till deras individuella resultat från hälsomätningen. 

Hur ser hälsomätningen och analysen ut?

Innan ni startar en hälsostrategi och aktivitetstävling med oss rekommenderar vi att ni gör en hälsomätning. Detta innebär att medarbetare svarar på frågor kring sin upplevda mentala, sociala och fysiska hälsa. Medarbetarna får sedan en egen analys samt utvecklingsmaterial och möjlighet att sätta egna mål. Svaren sammanställs även anonymt på team och organisationsnivå, vilket innebär att ni med fördel kan planera er utmaning efter organisationens identifierade möjligheter till utveckling. 

Formulär för offertförfrågan!

Fyll i formulär nedan så återkommer vi till dig med ett offertförslag på vår roliga och motiverande aktivitetstävling för arbetsplatsen! 

Ta steget längre - Wellbefy, mer än bara aktivitetstävlingar!

Vill ni göra något mer långsiktigt än endast en aktivitetstävling? Då ska ni kolla in vårt helhetskoncept. Med oss går det att kombinera kontinuerliga medarbetarundersökningar med överblick över friskvårdssatsningar och dess effekter - frisknärvaron.